srijeda, 1. ožujka 2017.
KRALJ ZDRAVLJA:Nakon čitanja ovoga NIKADA više nećete baciti ZELENE STABLJIKE bijelog luka!
Poznat po svom oštrom ukusu i mirisu, češnjak se naširoko koristi kao začin i dodatak jelima. Neki ljudi jedu lišće dok drugi preferiraju nezreli cvijet stabljike.
Češnjak ima mnogo terapeutskih prednosti pored kulinarskih svrha. Tradicionalna medicina ga koristi za liječenje raznih zdravstvenih bolesti.
Glavica češnjaka može imati i do 20 čehna. Većina zdravstvenih efekata dolazi iz sumpor spoj koji se formira kada čehno počne žvakati, sjeckati ili lomiti. Ovaj spoj, poznat kao alicin, daje bijelom luku poseban miris. Također proizvodi moćne efekte ozdravljenja.
Studije pokazuju da bijeli luk može smanjiti rizik od određenih vrsta raka. On također ima zaštitni učinak na zdravlje srca. Antioksidansi u češnjaku mogu smanjiti rizik od Alzhajmerove bolesti.
Zeleni krajevi i lišće su jednako zdravi kao i glavica. Oni imaju kvalitete koje se bore protiv infekcija, snižavaju krvni pritisak, i oslobađaju od stresa. Anti-upalna svojstva ublažavaju bol u zglobovima.
Izvor: pozivitno.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar