četvrtak, 30. ožujka 2017.
DOKTORI ŠOKIRANI DA JE ONA JOŠ UVIJEK ŽIVA: Ovo je način ishrane sa kojim pobjeđuje smrtonosni rak!
Udana majka dvoje djece Natasha Grindley, kojoj su doktori davali “dvije sedmice života” otkrila je javnosti svoj tajni način ishrane, koji joj pomaže u borbi sa teškim oblikom raka.
37-godišnjakinja iz Childwalla u Engleskoj kaže da još uvijek ide na konvencionalne medicinske tretmane, ali da su doktori “generalno šokirani time što je ona još uvijek živa”.
Natasha se borbi sa teškim oblikom stomačnog kancera. Ona kaže da je postala “opsjednuta” nutricionizmom za koji smatra da joj je pomogao da dobije novu šansu za život.
Govoreći za “Liverpool Echo”, ona je kazala:
“Doktori su bili iznenađeni da sam preživjela dvije sedmice. Sumnjali su da mogu imati kvalitetan život. U očaju, moj suprug i ja `surfali` smo Internetom dan i noć u potrazi za alternativnim načinom liječenja”.
Danas ova žena jede voće kako bi ojačala svoj imuni sistem, pripremajući svoju krv za naporne kemoterapije.
Rak se još uvijek nije potpuno povukao, ali Natasha kaže da je utvrđeno da se njegova veličina smanjila i ona se generalno osjeća dobro.
“Ovo je potpuno promijenilo moj život. Moj način ishrane je prije bio užasan. Pila sam mnogo alkohola i jela dosta brze hrane `za ponijeti`. Nisam shvaćala da moje tijelo to ne može podnijeti, i činilo me je bolesnom. Sada sam potpuno druga osoba. Kada padnete tako nisko i onda `dobijete svoje tijelo nazad`, to je neprocjenjivo”, ispričala je ova žena iz predgrađa Liverpoola.
Natashase sprijateljila se Deliciously Ella, chefom i autorom o tzv. čistoj ishrani. Od nje dobiva redovno nutricionističke savjete i podršku. Čak je i sama kompletirala diplomu u nutricionizmu, želeći da ima što više informacija kada je u pitanju davanje savjeta online.
“Ja sam opsjednuta, ali čovjek postane opsjednut kada je u pitanju život i smrt”, kaže.
Ona ima kćerku Gabriellu (6) i sina Liama (4) koji su bili “ovisni o šećeru”
“Morala sam ih odviknuti od šećera, ali sada je cijela familija uključena. Sve je počelo kao projekt za moje ozdravljenje, da moja familija i prijatelji o tome nauče, ali sada ima više ljudi s kojima sam u kontaktu, a koji se bore s kancerom.
Kada je riječ o meni osjećam se pozitivnom u pitanju medicinskih prognoza – i nastavljam s ovim šta sam započela.
Osjećam kako se moje tijelo liječi i postajem bolje”, navodi Natasha, koja konvencionalne tretmane prima u privatnoj klinici Clatterbridge Cancer Centre, gdje su odobrili korištenje ovog metoda, navodeći da je u pitanju `pozitivan` i `prokativan` stav pacijentkinje.
Dr. Sripadam, konsultant na Kliničkoj onkologiji u spomenutoj bolnici kaže:
– Kod tipova kancera kao kod Natashe, postoji određeni broj puteva liječenja koji se mogu slijediti. Ponekad izbori mogu biti teški, i važno je da je pacijent dobro informisan i u potpunosti uključen u izbor prave opcije tretmana za njega.
To je pristup u našoj klinici. Natashino liječenje je u toku, a onda nastavlja da ima pozitivan i proaktivan pristup i vrlo je uključena u brigu o njoj koju joj pružamo”.
RECEPTI
Super C sok za snagu
Sastojci (izmiješati): 6 mrkvi, dvije velike oguljene narandže, pola čajne kašike kurkume (indijski šafran), čajna kašika đumbira, jedan cijeli limun sa korom.
Supa od tri vrste paradajza
Sastojci: 10 cherry paradajza (mali plodovi), osam polovina paradajza za salatu, dva velika beef paradajza, jedan veliki luk isječen na četvrtine, dvije glavice bijelog luka, maslinovo ulje, dvije grančice svježeg ružmarina, jedan litar organski uzgojenog miješanog povrća (kao baza).
Priprema: Stavite paradajz, luk, bijeli luk i ružmarin u tepsiju i prelijte ga s maslinovim uljem (dvije kašike). Pecite u rerni oko 30 minuta na 180 stepeni. Izvadite zatim tepsiju iz pećnice i u blenderu pomiješajte sa bazom. Kada dobijete ujednačenu smjesu, izlijte na tavu i podgrijte na željenu temperaturu.
Začinjeni singapurski rezanci
Sastojci: Jedna crvena paprika, jedna zelena paprika, jedna žuta paprika, luk, glavica bijelog luka, pola kašike svježeg đumbira, jedna crvena chill paprika, pola kašike dimljene paprike, pola kašike indijskog šafrana (kurkuma), 160 grama heljdinih rezanaca, osam kašika maslinovog ulja, tri kašike tahnija, jedna kašika manuka meda, sok od jednog limuna, jedna kašika mljevene cayenne paprike, 20 g indijskih oraščića, jedna mrkva, sjeme susama, nešto nasjeckanog peršina.
Priprema: Stavite nasjeckanu papriku, luk, bijeli luk, chilli, kurkumu i dimljenu papriku na tavu i pržite uz miješanje oko tri minute na maslinovom ulju. U međuvremenu, skuhajte rezance. Pripremite umak miješajući sedam kašika maslinovog ulja, manuka med, tahini, limunov sok i cayenne papriku. Dodajte rezance i umak u tavu uz miješanje.
Poslužite u zdjelicama s dodatkom preljeva od nasječene mrkve, sjemenki susama, indijskih oraščića i pospite peršinom.
Izvor: doznajemo
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar