petak, 24. veljače 2017.

Zdravstvene prednosti koje dobijamo korišćenjem ribljeg ulja





Sagledamo kakve su zaista konkretne zdravstvene prednosti i lekovita svojstva ribljeg ulja.
Najbitniji sastojak koji riblje ulje čini toliko lekovitim jesu omega-3 masne kiseline. Dakle, omega-3 masne kiseline imaju veoma povoljan uticaj na zdravo funckionisanje kardiovaskularnog sistema, mozga, jačaju imuni sistem, deluju antioksidativno, podstiču metabolizam kože i još mnogo toga.

 
Ono se preporučuje u ishrani trudnica za održavanje zdrave trudnoće. Brojna naučna ispitivanja pokazuju da je posebno bitno za razvoj mozga bebe. Tako postoje podaci o tome da deca čije su majke uzimale riblje ulje za vreme trudnoće kao dodatak ishrani, imaju veći nivo inteligencije i ređu pojavu mentalnih nedostataka.

Riblje ulje kao prirodni lek za srce i druge kardiovaskularne bolesti sve je više u upotrebi. Redovna konzumacija ribljeg ulja značajno umanjuje rizik od srčanog udara i to do 45%, ublažava aritmije srca, snižava krvni pritisak, snižava nivo holesterola u krvi, sprečava nastanak tromba i u svakom slučaju povoljno utiče na kvalitet života osoba koje su pretrpele srčani udar.

Redovan unos ribljeg ulja preporučuje se i kao lek protiv depresije, neprijatnih simptoma menopauze i sličnih pojava koje nam kvare raspolozenje.

Zatim, riblje ulje povoljno utiče na vid, sprečava isušivanje oka, ublažava simptome bronhitisa, bronhijalne astme, artritisa i raznih kožnih oboljenja.


  Prema najnovijim istrazivanjima, u ribljem ulju se čak moze pronaći spas od prevremenog starenja organizma i nastanaka raka.

Riblje ulje možete nabaviti u apotekama u vidu granula ali je ipak bolje ukoliko ga unosimo konzumacijom sveže masnije ribe kao što su skuša, tunjevina ili haringa.





14:39:00 Share:

Nema komentara:

Objavi komentar