petak, 24. veljače 2017.

Ne kupujte više OMEKŠIVAČE jer su ŠTETNI! Napravite sami PRIRODAN i jeftiniji!




Glavni razlog zašto bi trebalo izbjeći korištenje omekšivača je zato što su puni hemikalija.

Ovaj domaći omekšivač je vrlo jednostavno i lako napraviti. Na vama je samo da pratite jednostavna uputstva.

Trebat će vam sljedeći sastojci:

10g sode bikarbone
150-200 ml tople vode
800 ml jabukovog sirćeta
20 kapi eteričnog ulja
Plastična posuda (5l)
Uputstvo:

Ovaj domaći omekšivač je vrlo jednostavno i lako napraviti – prvo ti treba veliki plastični kontejner (3-5l). Zatim, trebalo bi da kombinujete vodu, soda bikarbonu i jabukovo sirće zajedno. Sastojci će izazvati hemijsku reakciju, oslobađajući mjehuriće. Nakon toga, treba dodati eterično ulje po svom izboru, i u neposrednoj blizini ga dobro protresti. Kada se tečnost “slegne”, sipajte u teglu. Ovo je također vrlo važno za vas da zapamtite – ne zaboravite da protresete omekšivač prije svake upotrebe. Četiri žlice će biti dovoljno za jednokratnu upotrebu.



Nema komentara:

Objavi komentar