nedjelja, 19. veljače 2017.

NOSTALGIJA: BIO JE OMILJENA POSLASTICA VAŠEG DETINJSTVA, DA LI I DANAS ZNATE ŠTA JE OVO?



Kao deca obožavali smo ovaj plod, birali smo ga pre bilo koje druge hrane, čak smo se i otimali ko će više pojesti, a nismo ni slutili da je “ukus božanstva” koji ćemo zauvek pamtiti, prava superhrana!

Bogat antioksidantima, nutrijentima, vitaminima, dud je cenjen u celom svetu kao jedan od najboljih lekova iz prirode.

Svaki deo ove biljke je lekovit. Možete koristiti koru, listove, sveže, ali i sušene plodove.

Tajna do ljepote i mladosti je u jednostavnoj masaži…
Tajna do ljepote i mladosti je u jednostavnoj masaži…
Ovo može izliječiti zglobove za 7 dana – sve što trebate je…
Ovo može izliječiti zglobove za 7 dana – sve što trebate je…
Otkrivam čarobni način uklanjanja bora za 7 dana! Zapišite
Otkrivam čarobni način uklanjanja bora za 7 dana! Zapišite
Vanga šokirala BiH: 3 znaka će da se valjaju u novcu у februaru 2017…
Vanga šokirala BiH: 3 znaka će da se valjaju u novcu у februaru 2017…
Ovaj organski proizvod je veoma jeftin a uklanja bore sa vašeg lica!
Ovaj organski proizvod je veoma jeftin a uklanja bore sa vašeg lica!
Otkrivam čarobni način uklanjanja bora za 7 dana! Zapišite
Otkrivam čarobni način uklanjanja bora za 7 dana! Zapišite
Prilika za preseljenje u Ameriku! Imam 47 a izgledam kao da imam 25 godina! Sa..
Prilika za preseljenje u Ameriku! Imam 47 a izgledam kao da imam 25 godina! Sa..
Kako SKINUTI 15 kg za sedmicu sa običnom kafom? Pogledajte ovde >>>
Kako SKINUTI 15 kg za sedmicu sa običnom kafom? Pogledajte ovde >>>
Pored toga što je cela biljka bogata antioksidantima, sadrži alkaloide zahvaljujući kojima naš imunitet jača, balansira šećer u krvi, a sušeni plodovi važe za jednu od najzdravijih prirodnih “grickalica”.

Zreli plodovi duda su jestivi i koriste se za nadeve, tartove, čaj, za dobijanje vina i likera.

Crni i crveni dud su sa najjačom aromom. Nezrele plodovi se ne preporučuju za jelo jer mogu imati blaga halucinogena svojstva. Crni, crveni i beli dud je raširen po celoj Evropi, Bliskom istoku, severnoj Africi i u Indiji.

Sazreva u leto, sezona mu je kraj jula-avgust mesec.

www.nasi-recepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar