nedjelja, 2. travnja 2017.

Dodirnite prstima vrhove vaših nožnih prstiju i odmah saznajte imate li PROBLEMA SA SRCEM!





Srčane boelsti su veoma česte. Nezdrava prehrana koja obuhvata unos puno masti i šećera dovodi također do srčanih problema.

Osim toga, dovešće do začepljenja krvnih sudova, pa onda do srčanog ili moždanog udara. Zato nipošto nemojte olako shvatati prehranu.

Pravilnom prehranom ćete spriječiti, ali i izliječiti mnoge bolesti. U ovom članku ćemo vam pokazati način na koji možete provjeriti da li imate neki srčani problem.

To ne znači da ne trebate posjetiti ljekara, trebate, ovo vam je samo smjernica, ali ne 100%sigurna. Sjedite na pod sa ispruženim nogama i nožnim prstima ispruženim prema gore. Pokušajte dotaknuti vrhove nožnih prstiju rukama.

Ako ste dovoljno fleksibilni, vaše srce je u dobrom stanju. U SAD-u je provedeno istraživanje gdje su učestvovali sudionici između 20 i 80 godina. Mjeren im je krvni pritisak tokom izvođenja ove vježbe. Primjećeno je da postoji veza između elastičnosti arterija i tijela, posebno izražena kod ispitanika starijih od 40 godina. Obično srčani bolesnici nisu mogli doatći vrhove prstiju. Naravno, zavisi i od osobe do osobe jer su neki sportisti, a neki nisu i imaju manju savitljivost.



Izvor: pozitivno.info

Nema komentara:

Objavi komentar